Tudástár
Cserjétől a csészéig - írásaink teákról és tájakról, termelésről és feldolgozásról, kultúráról, ízekről
Pu-erh, a fermentált tea
Nagy népszerűségnek örvend napjainkban a karakteres ízű, évezredes hagyományokat megelevenítő fermentált tea különlegesség, a pu-erh.
A japán teákról
A Japánban termelt teákat, előállítási folyamataikat tárgyaljuk ebben az írásunkban. Különlegességek, és általunk forgalmazott kedvencek.
Sencha, a népszerű
A japán tea termelés mintegy 80%-át teszi ki a Sencha. Ebben az írásunkban tárgyaljuk, hogyan kerül feldolgozásra ez a tea, és miért ilyen populáris.
Hogyan készül a matcha?
Betekintés a japán matcha készítés tradícióiba. Feldolgozása, fogyasztása, és végül, de nem utolsó sorban kedvenc, általunk forgalmazott matcha teáink.