Japan Shincha Gyokuro Homare BIO
2380 Ft / 10g
A Shincha az egyik legmagasabb minőségű japán zöld tea, első szedésű, kézzel készíitett Gyokuro amely egy 18 napos árnyékolási folyamaton megy keresztül leszedés előtt. A levelek erősen friss, növényi illatúak, háromszor is leönthető.
Ellenőrzött biogazdálkodásból.
Az árnyékolás folyamatáról, és egyéb ide tartozó érdekességről olvashatsz a Japán Teákról szóló írásunkban:
“Az árnyékolási technika alkalmazása során a növények fény érését körülbelül 10%-ra csökkentik a leszedés előtti pár hétre úgy, hogy a bokrokat vagy fentről és oldalról leárnyékolják mintegy házat építve feléjük (hagyományos módszer), vagy pedig soronként “becsomagolják” őket fekete plasztik zsákokba. A Camellia Sinensis növény leveleiben ezáltal drasztikusan csökkentett fotoszintézis megy végbe ezalatt az idő alatt, aminek következtében a levelekben több koffein, theanin, és cukor termelődik.”
Elkészítési javaslat
[icon-spoon] 1-2 csapott teáskanál
[icon-drop] 250 ml víz
[icon-temp] 70°C
[icon-hourglass] 1 perc
[icon-cup] Világoszöld felöntés, lágy íz umami jegyekkel, enyhén édeskés
[icon-leaf] Smaragdzöld, fényes, tűszerű levelek
Régió
Japán
2380 Ft / 10g
A Shincha az egyik legmagasabb minőségű japán zöld tea, első szedésű, kézzel készíitett Gyokuro amely egy 18 napos árnyékolási folyamaton megy keresztül leszedés előtt. A levelek erősen friss, növényi illatúak, háromszor is leönthető.
Ellenőrzött biogazdálkodásból.
Az árnyékolás folyamatáról, és egyéb ide tartozó érdekességről olvashatsz a Japán Teákról szóló írásunkban:
“Az árnyékolási technika alkalmazása során a növények fény érését körülbelül 10%-ra csökkentik a leszedés előtti pár hétre úgy, hogy a bokrokat vagy fentről és oldalról leárnyékolják mintegy házat építve feléjük (hagyományos módszer), vagy pedig soronként “becsomagolják” őket fekete plasztik zsákokba. A Camellia Sinensis növény leveleiben ezáltal drasztikusan csökkentett fotoszintézis megy végbe ezalatt az idő alatt, aminek következtében a levelekben több koffein, theanin, és cukor termelődik.”
Elkészítési javaslat
[icon-spoon] 1-2 csapott teáskanál
[icon-drop] 250 ml víz
[icon-temp] 70°C
[icon-hourglass] 1 perc
[icon-cup] Világoszöld felöntés, lágy íz umami jegyekkel, enyhén édeskés
[icon-leaf] Smaragdzöld, fényes, tűszerű levelek
Régió
Japán
2380 Ft / 10g
A Shincha az egyik legmagasabb minőségű japán zöld tea, első szedésű, kézzel készíitett Gyokuro amely egy 18 napos árnyékolási folyamaton megy keresztül leszedés előtt. A levelek erősen friss, növényi illatúak, háromszor is leönthető.
Ellenőrzött biogazdálkodásból.
Az árnyékolás folyamatáról, és egyéb ide tartozó érdekességről olvashatsz a Japán Teákról szóló írásunkban:
“Az árnyékolási technika alkalmazása során a növények fény érését körülbelül 10%-ra csökkentik a leszedés előtti pár hétre úgy, hogy a bokrokat vagy fentről és oldalról leárnyékolják mintegy házat építve feléjük (hagyományos módszer), vagy pedig soronként “becsomagolják” őket fekete plasztik zsákokba. A Camellia Sinensis növény leveleiben ezáltal drasztikusan csökkentett fotoszintézis megy végbe ezalatt az idő alatt, aminek következtében a levelekben több koffein, theanin, és cukor termelődik.”
Elkészítési javaslat
[icon-spoon] 1-2 csapott teáskanál
[icon-drop] 250 ml víz
[icon-temp] 70°C
[icon-hourglass] 1 perc
[icon-cup] Világoszöld felöntés, lágy íz umami jegyekkel, enyhén édeskés
[icon-leaf] Smaragdzöld, fényes, tűszerű levelek
Régió
Japán