Japan Gyokuro Tokiwa BIO
1280 Ft / 10g
A “tokiwa” ősi japán szó a természet örökzöld színét írja le. A tea gyümölcsös illata, és umami karaktere fokozatosan jön elő, ahogy ízleljük az italt.
Ellenőrzött biogazdálkodásból (JP-BIO-041)
Az árnyékolás folyamatáról, és egyéb ide tartozó érdekességről olvashatsz a Japán Teákról szóló írásunkban:
“Az árnyékolási technika alkalmazása során a növények fény érését körülbelül 10%-ra csökkentik a leszedés előtti pár hétre úgy, hogy a bokrokat vagy fentről és oldalról leárnyékolják mintegy házat építve feléjük (hagyományos módszer), vagy pedig soronként “becsomagolják” őket fekete plasztik zsákokba. A Camellia Sinensis növény leveleiben ezáltal drasztikusan csökkentett fotoszintézis megy végbe ezalatt az idő alatt, aminek következtében a levelekben több koffein, theanin, és cukor termelődik.”
Elkészítési javaslat
[icon-spoon] 2 csapott teáskanál
[icon-drop] 250 ml víz
[icon-temp] 70°C
[icon-hourglass] 1 perc
[icon-cup] Világoszöld felöntés, gyümölcsös, illatos
[icon-leaf] Sötétzöld, fényes, lapos levelek
Régió
Kyushu, Japán
1280 Ft / 10g
A “tokiwa” ősi japán szó a természet örökzöld színét írja le. A tea gyümölcsös illata, és umami karaktere fokozatosan jön elő, ahogy ízleljük az italt.
Ellenőrzött biogazdálkodásból (JP-BIO-041)
Az árnyékolás folyamatáról, és egyéb ide tartozó érdekességről olvashatsz a Japán Teákról szóló írásunkban:
“Az árnyékolási technika alkalmazása során a növények fény érését körülbelül 10%-ra csökkentik a leszedés előtti pár hétre úgy, hogy a bokrokat vagy fentről és oldalról leárnyékolják mintegy házat építve feléjük (hagyományos módszer), vagy pedig soronként “becsomagolják” őket fekete plasztik zsákokba. A Camellia Sinensis növény leveleiben ezáltal drasztikusan csökkentett fotoszintézis megy végbe ezalatt az idő alatt, aminek következtében a levelekben több koffein, theanin, és cukor termelődik.”
Elkészítési javaslat
[icon-spoon] 2 csapott teáskanál
[icon-drop] 250 ml víz
[icon-temp] 70°C
[icon-hourglass] 1 perc
[icon-cup] Világoszöld felöntés, gyümölcsös, illatos
[icon-leaf] Sötétzöld, fényes, lapos levelek
Régió
Kyushu, Japán
1280 Ft / 10g
A “tokiwa” ősi japán szó a természet örökzöld színét írja le. A tea gyümölcsös illata, és umami karaktere fokozatosan jön elő, ahogy ízleljük az italt.
Ellenőrzött biogazdálkodásból (JP-BIO-041)
Az árnyékolás folyamatáról, és egyéb ide tartozó érdekességről olvashatsz a Japán Teákról szóló írásunkban:
“Az árnyékolási technika alkalmazása során a növények fény érését körülbelül 10%-ra csökkentik a leszedés előtti pár hétre úgy, hogy a bokrokat vagy fentről és oldalról leárnyékolják mintegy házat építve feléjük (hagyományos módszer), vagy pedig soronként “becsomagolják” őket fekete plasztik zsákokba. A Camellia Sinensis növény leveleiben ezáltal drasztikusan csökkentett fotoszintézis megy végbe ezalatt az idő alatt, aminek következtében a levelekben több koffein, theanin, és cukor termelődik.”
Elkészítési javaslat
[icon-spoon] 2 csapott teáskanál
[icon-drop] 250 ml víz
[icon-temp] 70°C
[icon-hourglass] 1 perc
[icon-cup] Világoszöld felöntés, gyümölcsös, illatos
[icon-leaf] Sötétzöld, fényes, lapos levelek
Régió
Kyushu, Japán