Japan Gyokuro Tokiwa BIO

$0.00

1280 Ft / 10g

A “tokiwa” ősi japán szó a természet örökzöld színét írja le. A tea gyümölcsös illata, és umami karaktere fokozatosan jön elő, ahogy ízleljük az italt.

Ellenőrzött biogazdálkodásból (JP-BIO-041)

Az árnyékolás folyamatáról, és egyéb ide tartozó érdekességről olvashatsz a Japán Teákról szóló írásunkban:

“Az árnyékolási technika alkalmazása során a növények fény érését körülbelül 10%-ra csökkentik a leszedés előtti pár hétre úgy, hogy a bokrokat vagy fentről és oldalról leárnyékolják mintegy házat építve feléjük (hagyományos módszer), vagy pedig soronként “becsomagolják” őket fekete plasztik zsákokba. A Camellia Sinensis növény leveleiben ezáltal drasztikusan csökkentett fotoszintézis megy végbe ezalatt az idő alatt, aminek következtében a levelekben több koffein, theanin, és cukor termelődik.”

Elkészítési javaslat

[icon-spoon] 2 csapott teáskanál

[icon-drop] 250 ml víz

[icon-temp] 70°C

[icon-hourglass] 1 perc

[icon-cup] Világoszöld felöntés, gyümölcsös, illatos

[icon-leaf] Sötétzöld, fényes, lapos levelek

Régió

Kyushu, Japán

Quantity:
Add To Cart

1280 Ft / 10g

A “tokiwa” ősi japán szó a természet örökzöld színét írja le. A tea gyümölcsös illata, és umami karaktere fokozatosan jön elő, ahogy ízleljük az italt.

Ellenőrzött biogazdálkodásból (JP-BIO-041)

Az árnyékolás folyamatáról, és egyéb ide tartozó érdekességről olvashatsz a Japán Teákról szóló írásunkban:

“Az árnyékolási technika alkalmazása során a növények fény érését körülbelül 10%-ra csökkentik a leszedés előtti pár hétre úgy, hogy a bokrokat vagy fentről és oldalról leárnyékolják mintegy házat építve feléjük (hagyományos módszer), vagy pedig soronként “becsomagolják” őket fekete plasztik zsákokba. A Camellia Sinensis növény leveleiben ezáltal drasztikusan csökkentett fotoszintézis megy végbe ezalatt az idő alatt, aminek következtében a levelekben több koffein, theanin, és cukor termelődik.”

Elkészítési javaslat

[icon-spoon] 2 csapott teáskanál

[icon-drop] 250 ml víz

[icon-temp] 70°C

[icon-hourglass] 1 perc

[icon-cup] Világoszöld felöntés, gyümölcsös, illatos

[icon-leaf] Sötétzöld, fényes, lapos levelek

Régió

Kyushu, Japán

1280 Ft / 10g

A “tokiwa” ősi japán szó a természet örökzöld színét írja le. A tea gyümölcsös illata, és umami karaktere fokozatosan jön elő, ahogy ízleljük az italt.

Ellenőrzött biogazdálkodásból (JP-BIO-041)

Az árnyékolás folyamatáról, és egyéb ide tartozó érdekességről olvashatsz a Japán Teákról szóló írásunkban:

“Az árnyékolási technika alkalmazása során a növények fény érését körülbelül 10%-ra csökkentik a leszedés előtti pár hétre úgy, hogy a bokrokat vagy fentről és oldalról leárnyékolják mintegy házat építve feléjük (hagyományos módszer), vagy pedig soronként “becsomagolják” őket fekete plasztik zsákokba. A Camellia Sinensis növény leveleiben ezáltal drasztikusan csökkentett fotoszintézis megy végbe ezalatt az idő alatt, aminek következtében a levelekben több koffein, theanin, és cukor termelődik.”

Elkészítési javaslat

[icon-spoon] 2 csapott teáskanál

[icon-drop] 250 ml víz

[icon-temp] 70°C

[icon-hourglass] 1 perc

[icon-cup] Világoszöld felöntés, gyümölcsös, illatos

[icon-leaf] Sötétzöld, fényes, lapos levelek

Régió

Kyushu, Japán

Koreai Jeju Joongjak BIO
$0.00
Tanzánia Usambara Green
$0.00
Darjeeling Green FTGFOP1 ,Risheehat' BIO
$0.00
Japan Bancha BIO
$0.00
Vietnam Green OP BIO
$0.00