Japan Shincha Gyokuro Homare BIO

$0.00

2160 Ft / 10g

A Shincha az egyik legmagasabb minőségű japán zöld tea, első szedésű, kézzel készíitett Gyokuro amely egy 18 napos árnyékolási folyamaton megy keresztül leszedés előtt. A levelek erősen friss, növényi illatúak, háromszor is leönthető.

Ellenőrzött biogazdálkodásból.

Az árnyékolás folyamatáról, és egyéb ide tartozó érdekességről olvashatsz a Japán Teákról szóló írásunkban:

“Az árnyékolási technika alkalmazása során a növények fény érését körülbelül 10%-ra csökkentik a leszedés előtti pár hétre úgy, hogy a bokrokat vagy fentről és oldalról leárnyékolják mintegy házat építve feléjük (hagyományos módszer), vagy pedig soronként “becsomagolják” őket fekete plasztik zsákokba. A Camellia Sinensis növény leveleiben ezáltal drasztikusan csökkentett fotoszintézis megy végbe ezalatt az idő alatt, aminek következtében a levelekben több koffein, theanin, és cukor termelődik.”

Elkészítési javaslat

[icon-spoon] 1-2 csapott teáskanál

[icon-drop] 250 ml víz

[icon-temp] 70°C

[icon-hourglass] 1 perc

[icon-cup] Világoszöld felöntés, lágy íz umami jegyekkel, enyhén édeskés

[icon-leaf] Smaragdzöld, fényes, tűszerű levelek

Régió

Japán

Quantity:
Add To Cart
Koreai Jeju Joongjak BIO
$0.00
Gunpowder BIO
$0.00
Assam GFTGFOP1 Jamguri Green BIO
$0.00
Japan Sencha BIO
$0.00
Japan Matcha Premium I.
$0.00